viernes, 13 de mayo de 2011

EL TÍPIC MENJAR TRADICIONAL DEL MARROC


CUS CUS:
           

Estem davant un dels nostres plats preferits, el cuscús.El cuscús és un plat tradicional del Marroc i Algèria fet a base de sèmola de blat (en l'antiguitat estava fet de petites molles de pa). El cuscús és un aliment que consisteix en grans de sèmola de blat de mida mitjana d'un mil.límetre de diàmetre (després del cuinat). El cuscús es tracta tradicionalment de la part dura del blat mòlta de tal manera que no s'ha arribat a convertir en farina, aquest procés de mòlta es pot fer amb altres espècies cereals com ara: ordi, mill, polenta, arròs o dels grans de blat de moro.
Preparació: 2h 30
Cocció: 2 h
Ingredients (per a 6 persones): - 2 kg de sèmola de cuscús - 2 tasses d'oli d'oliva - 1 tassa d'oli d'Argan - Sal, pebre vermell dolç, pebre, Ras el hanout (espècies marroquines), comí, safrà - 1 llauna petita de concentrat de tomàquet - 1 llauna de cigrons - 2 kg de carn de boví (totes les trossos valen, però millor si tenen ossos)
Verdures: - 3 cebes - 500 g de pastanagues - 500 g carbassó - 600 g de carbassa - 3 albergínies mitjanes - 400 g de naps - 1 manat de coriandre - 3 tiges d'api - Una mica de julivert - 1 / 2 col blanc - 3 pebrots verds - 1 pebrot verd - 2 pebrots vermells - 200 grams de faves

Preparació:
Tallar la carn en trossos petits, ficar a la part inferior de la cuscusera, després picar la ceba. Afegir el coriandre i el julivert picat i després condimentar amb toas les espècies. Barrejar tot amb les mans. Posar a foc lent durant 15 minuts.
Afegir un litre d'aigua (prèviament bullida), i fer les verdures. En l'ordre, posar les pastanagues (tallades a quarts), la col en trossos grans i els naps, els carbassons, les carabasses i els pebrots, les albergínies (a quarts també), l'api trossejat. les faves senceres i el concentrat de tomàquet.
Afegir els cigrons i el pebre vermell. Depenent del gust de cada un, afegir la sal. Cuinar a foc lent mentre es prepara el cuscús.
Abocar la sèmola en un gran plat que pulveritzem amb aigua freda mentre amassem perquè la sèmola no s'enganxi a les mans durant 5 minuts. No cal molta quantitat d'aigua.
Abocar la sèmola a la part superior de la cuscusera. Esperar fins que el vapor aparegui a la part superior de la cuscusera, a continuació, afegir el cuscús un cop en un plat i després airejar amb una cullera.


Asperger massatge d'aigua i una segona vegada com l'última vegada durant 5 minuts, després de nou en la part superior del couscoussière. Deixar al vapor fins que l'esquena (aproximadament 10 minuts) i repetir l'operació de pagament i massatge amb aigua, però aquesta vegada l'aigua es barreja amb sal.
Posar en couscoussière. Anem retorn de vapor. Reversed invertir en la paella, es frega amb amb oli d'oliva. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario